De gids

Home ]

 

 Klik hier om een popup met een grote foto te openen

Omdat het Wetenschapsmuseum voor een breed, heterogeen publiek bedoeld is, is niet alle opgenomen informatie even relevant voor iedereen. Daarom is het nuttiger om een begeleide wandeling te maken door het museum, waarbij de docent een zinvolle route uitstippelt met behulp van een software agent die we de gids noemen.

Voordelen van die gids:

De gids kan bij die begeleide wandeling allerhande zijweggetjes inslaan om zaken die eerder in de wandeling aan de orde waren verder uit te diepen of te verduidelijken.
De gids kan gemakkelijk gebruikt worden om verschillende cursussen samen te stellen. Een cursussen gedoceerd aan RUG, VUB, KULeuven of KaHo kunnen op een eenvoudige manier hetzelfde materiaal gebruiken en toch hun eigen karakter en opbouw bewaren. Dit wordt ge´llustreerd in de volgende figuur.

 

Hoe ziet die gids eruit?

Hieronder zie je een afbeelding van de gids. Deze grijze balk met allerlei functionaliteiten voorziet in de navigatie door de cursus en de cursusomkadering.

screen3.jpg (56404 bytes)

Om de gids zelf eens uit te proberen moet een plugin voor java1.2 ge´nstalleerd worden. (volg deze link voor wat uitleg daarbij).

voorbeeldcursus

 

 

 

de projectpartners

Vorige Home Volgende

gewijzigd op 01/03/00
auteur: Pieter Vandaele